Chemische peelings

Wat gebeurt er bij een chemische peeling met de huid?

Wanneer een peeling op de huid wordt aangebracht gaan de ingrediënten die hierin zijn verwerkt een interactie aan met de cellen in onze opperhuid en soms ook lederhuid. Ongeacht het type zuur zorgen chemische peelings altijd voor exfoliatie van de huid. Dat wil zeggen dat de bovenste huidlaag oplost, met als gevolgd: een gladdere en egalere huid. Daarnaast kunnen chemische peelings ook zorgen voor extra hydratatie van de huid, vermindering van pigmentvlekken en extra aanmaak van collageen en elastine. Niet elke chemische peeling is dus hetzelfde. Elk zuur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en dat maakt chemische peelings ook zo gewild! Voor ieder huidtype is er een passend zuur beschikbaar wat maakt dat wij als huidspecialisten echt maatwerk kunnen leveren.

 

De diepte van de peeling is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder: het type zuur dat wordt gebruikt, het percentage aan zuren en de pH waarde van de peeling, ook wel de zuurgraad genoemd. Niet elke peeling met hetzelfde type zuur is dus hetzelfde! Zo kunnen twee peeling met glycolzuur beide een andere intensiteit hebben door o.a. het percentage en de pH waarde.

 

Welke zuren worden er gebruikt bij chemische peelings?

In de wereld van de huidzorg is het aanbod van chemische peelings groot. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer. Wij geven je daarom een overzicht van de belangrijkste zuren en hun werking op de huid!

 

 

Type peelings en zurenEigenschappenWanneer gebruiken
Glycolzuur* Hydrateert
* Is een antioxidanten
* Stimuleert aanmaak collageen & elastine
* Vermindert aanmaak overtollige pigmentatie
* Een droge huid
* Huidveroudering
* Littekens
* Pigmentvlekken
Salicylzuur* Lost overtollig talg op, vermindert verstopte poriën
* Werkt ontstekingsremmend en antibacterieel
* Een vette huid
* Acne
* Rosacea
Melkzuur* Hydrateert
* Vermindert aanmaak overtollige pigmentatie
* Een droge huid
* Rosacea
Trichlorazijnzuur (TCA)* Stimuleert aanmaak collageen en elastine* Huidveroudering
* Littekens
* Pigmentvlekken
Jessner peeling (melkzuur, salicylzuur, resorcinol)* Zie eigenschappen melkzuur en salicylzuur* Een droge huid
* Acne
* Rosacea
* Huidveroudering
* Littekens
* Pigmentvlekken

Wij beschikken over alle bovenstaande zuren en wij kunnen dé perfecte peeling adviseren bij jouw huid. Vraag onze huidspecialist om kosteloos en vrijblijvend advies!